Hilised külvid

Täna sai pandud kahe porgandivao vahele sibul. Seepärast nii hilja, et kogu aeg ootasin talle paremat kohta. Ei tulnud. Tegemist talisibulaga “Gerda” :

Väga varajane sort. Lehed tugevakasvulised, püstised, tumerohelised, õrna ja mahlase maitsega. Valge osa pikkus 8-10 cm. Moodustab kõrgekvaliteedilised pealsed, vastupidav ennakõidumisele ja sibulate moodustumisele. Suuresaagiline, vastupidavus haigustele, hea külmakindlus. Mõeldud varakevadest hilissügiseni pealsete saamiseks katmikalal.­

Esimesest hernelaarist tuli üles NELI hernest. Uskumatu 😀 Googeldasin, mis passib herne kõrvale ja üheks vastuseks oli salat. Panin siis kaks rida salatit sinna kus herned keeldusid tõusmast. Esiteks “Frillice”:

Jääsalati lehine vorm. Äärtest tugevalt lõhestunud, kergelt kähardunud intensiivse rohelise värviga paksud ja krõmpsud lehed. Kiire kasvuga väga varajane kompaktse avatud leherosetiga  sort on haigustekindel ja vastupidav. Sobib kasvatamiseks kevadest sügiseni. Ennakõidumist kiirendab madal või kõrge temperatuur pikema aja vältel, niiskuse puudus, päeva pikkus. Kõrgem temperatuur, üle 25 kraadi, takistab seemnete idanemist, muudab lehed kibedaks. Tõusmetest saagini 45-60 päeva.­

Teine rida (neli-viis seemet) tammelehesalat “Vizir”:

Tammelehesalat on üks erksamaid salateid nii värvilt kui maitselt. Nimetuse on saanud sarnasuse tõttu tamme lehtedega. 

Luukasega panime ükskord maha kurgi, arbuusi ja suvikõrvitsa seemned. Mõned nädalad tagasi oli see. Tänaseks on üles tulnud kõik kurgid (10tk “Adam”, 10tk “Dirigent”), kõik arbuusid (“Sugar baby”) ja AINULT ÜKS suvikõrvits. Külvid olid kasvuhoones. Nädalavahetusel katsun kurgid maha saada.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s